logo_sun_latierrasur

Ook zo'n zin in vakantie?

Calle Larios
Zonsondergang vanaf jachthaven Muelle Uno

Beste reader,

Nu het in veel delen van Europa beter gaat met de corona-cijfers, durven we weer een beetje te gaan dromen over een vakantie naar het buitenland. En jij, reader, zie jij jezelf al weer zitten op een terras aan de Middellandse zee? Met de zon op je bol, je voetjes in het zand en een tinto de verano of een heerlijk koude cerveza voor je neus? Nou, ik wel hoor! Omdat wij vaak in Malaga komen, weet ik als geen ander wat Malaga allemaal te bieden heeft.
Uitzicht op Muelle Uno, de jachthaven van Malaga

De vele gezichten van Malaga

Dat Malaga meer is dan alleen een strandbestemming, weet lang niet iedereen. Het is eigenlijk een goed bewaard geheim dat Malaga een perfecte mix tussen cultuur, bezienswaardigheden en strand & ontspanning heeft. Zo zijn er 15 (!) verschillende stranden die bijna zonder uitzondering voorzien zijn van chiringuitos. Dit zijn strandtentjes waar de 's-ochtends gevangen vis voor je neus gegrild wordt op de beroemde met zand gevulde bootjes.

Lees verder onder deze aanlokkelijke foto's ;-).
IMG_6467
Fietsen langs de boulevard
Banõs del Carmen
espetos
fietsen huren
IMG_3301-edited a
Uitzicht Baños del Carmen
Rondom Malaga zijn er brede zandstranden en richting Pedragalejo en El Palo (visserdorpjes op fietsafstand van Malaga) zijn er baaitjes met heel veel visrestaurantjes. Als je daar in het weekend wilt gaan lunchen, zorg dan dat je er uiterlijk 13.00 uur bent als je nog een plekje op een terras wilt bemachtigen. Het is namelijk de vaste prik voor families om op zaterdag en zondag met elkaar te gaan eten. Een typisch Spaans gebruik dat zorgt voor luidruchtige gezelligheid aan de kust. Als je je wilt onderdompelen in Spaanse gebruiken, doe je dat in het weekend dus aan de kust ;-).
Vers van de pers! Met ingang van 26 juni is het niet langer verplicht om in de open lucht een mondkapje te dragen. Je wilt dan hooguit nog een waaier voor je gezicht houden om jezelf koelte toe te wuiven ;-). Deze mooie muurschildering vind je op Plaza de la Juderia, vlakbij de bij toeristen populaire tapasbar El Pimpi.
Gibralfaro
Er is nog veel meer te doen in Malaga. In de volgende nieuwsbrief neem ik je mee naar een aantal interessante bezienswaardigheden in Malaga. Zo is deze foto bijvoorbeeld genomen halverwege de Gibralfaro, een 130 meter hoge heuvel. Het is een uitloper van de Montes de Málaga die fantastische uitzichten geeft over Malaga, haar haven en haar kustlijn. Met bovenop de heuvel een te bezoeken kasteel en een prachtige Parador (luxe staatshotel). Ga hier eens luxe lunchen of geniet van een drankje op het terras.
Heb je zin gekregen om Malaga te gaan ontdekken, reader?

Boek dan nu bij ons je verblijf in Malaga!

Ken je mensen die misschien geïnteresseerd zijn in tips over Malaga? Of die er over denken een keer naar Malaga te gaan? Dan vinden we het leuk als je deze nieuwsbrief aan ze doorstuurt!
Een zonnige groet van ons!
Steven & Rosina

Volg ons op Facebook en Instagram en kom alvast in de vakantiestemming!
facebook instagram website email 
MailPoet