logo_new_latierrasur doorzichtige achtergrond

Ik Vertrek!

Beste reader,

Er zit best wat tijd tussen onze laatste nieuwsbrief en deze. Dat was niet zonder reden. In de laatste nieuwsbrief vertelde ik je al dat we een grote stap gezet hadden en een tweede huis in Malaga hadden gekocht. Een schattig huisje in El Palo (oude visserswijk ten oosten van het centrum van Malaga) uit 1948 en dat een grondige verbouwing nodig was. En tja... dat duurde allemaal wat langer dan we gepland en gehoopt hadden.

Het oorspronkelijke plan was dat het vanaf de zomer klaar zou zijn voor de verhuur. Helaas heeft de projectaannemer er met de pet naar gegooid. Ik zal je niet vermoeien reader met wat er allemaal niet goed ging, maar Ik Vertrek was er niets bij. Uiteindelijk hebben we zelf het heft in handen genomen en hebben we met veel opgenomen vakantiedagen, en Steven met een aantal maanden onbetaald verlof van zijn werkgever, en met behulp van een aantal bouwvakkers en schilders uit El Palo de boel kunnen herstellen of afmaken. En niet in de laatste plaats door veel (plaatselijke) vrienden die ons zijn komen helpen.

1ca8cee9-c628-4b2b-bc16-687b532f4a90
Januari 2022.
IMG_4840 (Copy)
1 November 2022.
Het hele huis is grondig verbouwd. De indeling is omgegooid, de constructie is verstevigd, nieuwe waterleidingen, elektriciteit, afvoer, nieuwe muren, et cetera. Hier onder zie je enkele Voor - Tijdens - Na foto's. Allereerst de woonkamer (die dus eerst een slaapkamer was). Meer foto's zien? Klik hier.

IMG_6591 (Copy)
IMG_1908 (Copy)
Woonkamer
De term 'met bloed, zweet en tranen' was echt wel van toepassing. We zijn reuze trots en blij met het uiteindelijke resultaat, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het niet altijd makkelijk is geweest. Je hebt te maken met het feit dat je afhankelijk bent van anderen, zeker als je het grootste deel van de tijd in Nederland bent. Tel daar bij op de taal en soms de Spaanse mentaliteit mañana mañana, en dan kan het wel eens tegen zitten. Echt waar reader, er waren echt momenten waarop ik dacht: "Hadden we dit maar nooit gedaan!".

Maarrrrr..... dat is allemaal achter de rug, dus met trots kunnen we mededelen dat vanaf vandaag het strandhuis El Palo geboekt kan worden.

Hieronder zie je de Voor - Tijdens - Na foto's van de slaapkamer op de begane grond (op de plek van de oude woonkamer). Meer foto's zien? Klik hier.
IMG_6583(1) (Copy)
IMG_1904 (Copy)
Slaapkamer

Last minute

We deden de traditie van Ik Vertrek eer aan, want hoewel we alles zo ruim gepland hadden, kwam het letterlijk op de laatste uurtjes aan. Echt, 10 minuten voordat de eerste gasten* zouden aankomen, werd er nog gedweild :-). Als ik naar een aflevering van Ik Vertrek kijk, waarbij ze alles nog last minute aan ophangen en schoonmaken zijn, vraag ik me altijd af hoe dat mogelijk is. Nou..... nu weet ik, haha.

*Deze dappere gasten, E & T, hadden 2 maanden verblijf bij ons geboekt om op afstand te kunnen werken. Zij hadden besloten te boeken op basis van slechts één foto van de buitenkant en onze ontwerptekeningen. Dat moet je ook maar durven, maar zij deden het. Fijn te horen dat ze het heel erg naar hun zin hebben en genieten van dit fijne huis en het lekkere weer in Malaga!

Dat ze ons huis gekozen hebben voor thuis werken is niet voor niets. We hebben namelijk twee aparte werkplekken; eentje in de woonkamer (apart bureau met stoel) en een kantoorkamer op de begane grond met grote tafel. Dus je kunt ongestoord beiden een zoom- of teamsvergadering bijwonen. Er is supersnel fiber internet, >600mb met op alle verdiepingen goed bereik.

Hieronder zie je de Voor - Tijdens - Na foto's van een van de twee terrassen. Meer foto's zien? Klik hier.
IMG_6854 (Copy)
5ea236bd-2b80-4520-bc75-06cdc96c4b64 (Copy)

Zeezicht

Hoewel oorspronkelijk gepland voor volgend jaar, hebben we toch nu al het dakterras kunnen realiseren. We hebben dus een terras op de tweede verdieping, maar ook nóg een dakterras op de derde verdieping. En vanaf dit terras heb je uitzicht op zee (het strand is maar 2 minuten lopen vanaf ons huis) en verderop zie je skyline van het centrum van Malaga. Hier kun je in de ochtend de zon zien opkomen en in de avond de zon achter de bergen zien verdwijnen. Dus reader, waar wacht je nog op?
IMG_2951 (Copy)
Terras derde verdieping
Werkkamer op de begane grond
Slaapkamer tweede verdieping
Keuken
Tof dat je onze nieuwsbrief leest reader. We willen graag dat meer mensen kennis maken met Malaga. Ken je iemand die het ook leuk vindt om zo nu en dan leuke informatie te lezen over Malaga of die een keer een bezoek wil brengen aan Malaga? Stuur deze nieuwsbrief dan door. Dank je wel!

Een fijn weekend gewenst,
Rosina
Volg ons op Facebook en Instagram en kom alvast in de vakantiestemming!
facebook instagram website email 
Email Marketing Powered by MailPoet