logo_sun_latierrasur

De mooiste uitzichten

IMG_1479
IMG_1486

Beste reader,

In de vorige nieuwsbrief beloofde ik je dat ik meer zou vertellen over de Gibralfaro, een 130 meter hoge heuvel aan de rand van Malaga. Deze heuvel is een uitloper van de Montes de Malaga, de bergen van Malaga. Boven op deze heuvel vind je de één van de paradores die Spanje rijk is. Een parador is van oudsher een staatshotel, soms speciaal gebouwd als toeristenonderkomen, maar vaak werd ook op deze manier Spaans erfgoed in ere gehouden. De parador de Malaga Gibralfaro is er eentje met een uniek uitzicht over Malaga. Pasgeleden aten wij in het restaurant van dit hotel met vrienden ter ere van een verjaardag. De parador heeft een traditionele menukaart, met echte klassiekers uit de regio. Een bezoekje aan deze parador is echt de moeite waard, want kijk eens naar het uitzicht dat wij hadden tijdens de lunch!

IMG_1511
Ook als je niet zo van uitgebreid uit eten bent, is het de moeite waard om naar boven te gaan. Onder het restaurant is er een heerlijk terras waar je wat kunt drinken en ook kunt genieten van het uitzicht.
En als je er dan toch bent, breng dan ook een bezoekje aan het Castillo Gibralfaro. Het mooiste uitzicht vanaf Gibralfaro op Malaga verkrijg je door via de traptreden de kasteelmuren te bewandelen. Ook de Montes de Malaga worden dan nog beter zichtbaar. Binnenin Kasteel Gibralfaro vind je ook een klein museum waarin je onder andere kleding, wapens en gebruiksvoorwerpen kunt bezichtigen uit de tijd dat het kasteel nog ter verdediging diende. De oudste voorwerpen komen uit de 15e eeuw.

Er zijn verschillende manieren om naar boven te komen; lopend vanaf het Alcazaba (een pittige klim van 20 min), met bus 35 vanaf Plaza de Alameda (15 min) of met de taxi. Of maak een combinatie van deze opties, taxi heen, lopend terug :-).
20190113_172826469_iOS

Dakterras + uitzicht + cocktail

Je hoeft niet perse de berg op om mooi uitzicht te hebben. Zo heb je van het dakterras van het AC Marriot Hotel Malaga Palacio ook fantastische views! Voor ons een vaste prik om rond zonsondergang de lift naar de 15e verdieping te nemen en een heerlijke cocktail te bestellen. Naast dat je de jachthaven (Muelle Uno) en de werkhaven ziet, kijk je zo op het dak van La Manquita, de kathedraal en het Alcazaba, het Moorse paleis (een must visit trouwens). Als als niet-gast naar boven wilt, wordt er in het weekend een entree van €8 euro gevraagd, maar daar krijg je eenmaal boven wel cocktail voor ;-). Zeer de moeite waard!
IMG_1326

Het AC Marriot is niet het enige dakterras in Malaga. Er zijn er best veel en ik neem je in de volgende nieuwsbrief graag mee naar de beste dakterrassen die er zijn in Malaga!
Ken je mensen die misschien geïnteresseerd zijn in tips over Malaga? Of die er over denken een keer naar Malaga te gaan? Dan vinden we het leuk als je deze nieuwsbrief aan ze doorstuurt!
Heb je zin gekregen om Malaga te gaan ontdekken, reader?

Boek dan nu bij ons je verblijf in Malaga!

Een zonnige groet van ons!
Steven & Rosina

Volg ons op Facebook en Instagram en kom alvast in de vakantiestemming!
facebook instagram website email 
MailPoet