logo_sun_latierrasur

Spannend nieuws uit Malaga

IMG_6430
Zonsondergang in januari
IMG_6336
Lunchen op het strand in december
Beste Lezer,

Onze laatste nieuwsbrief is van al een tijdje geleden en dat is niet zonder reden! Verderop in deze nieuwsbrief vertel ik je er alles over! Maar eerst meer over een best wel actueel onderwerp:

Tijdelijk 'thuis'werken in Malaga


Nu we al bijna 2 jaar zoveel mogelijk moeten thuis werken, is de mogelijkheid om dit in het buitenland te doen dichter bij dan ooit. Heb jij ooit overwogen om voor korte of langere tijd je laptop neer te zetten in een zonnig land?

Malaga leent zich hier uitermate goed voor. Meer en meer mensen komen een paar weken naar de zon komen om te werken. Het enige dat je nodig hebt is goede wifi, een tafel en stoel en je laptop. Geniet tijdens je lunch van de zon en de warmte. Na het werk ga je de bruisende stad in voor een tapa en een drankje (restaurants, cafés, musea, theaters en bioscopen zijn gewoon open in Malaga). En in het weekend ga je naar het strand, wandelen in de Montes de Malaga of kies je voor een dagtripje in de omgeving van Malaga (zie mijn vorige nieuwsbrief voor superleuke bestemmingen).

Zelf ga ik in maart een paar weken naar Malaga om vanuit daar te werken. Ik kijk nu al enorm uit naar de blauwe luchten, de warmte en de zon. De wifi in het appartement is supersnel en de tafel waar je je laptop op staat kijkt uit op ons terras. Zie jij jezelf ook al zitten?

Lees onder de foto verder.
IMG_6164

!!! Nieuws !!!

Maar wat is nou het grote nieuws, vraag je je af?! Wat is er zo spannend?

Nou, hier komt het: de afgelopen maanden hebben we onderzocht of het haalbaar is om nóg een huisje in Malaga te kopen.

En dat is gelukt!


Medio januari hebben we bij de Spaanse notaris onze handtekening gezet onder het koopcontract van een schattig huisje in de visserswijk El Palo in Malaga. Dit huisje stamt uit 1948 en staat in een wijk aan de kust met vrijwel alleen laagbouwhuizen. Ons nieuwe huis is gelegen in een rustig voetgangersstraatje met gezellige plantenbakken en bloempotten. In El Palo woonden in de vorige eeuw voornamelijk vissers. Nu is het een charmante combinatie van oorspronkelijke bewoners, hun kinderen, kleinkinderen en hier en daar een buitenlander zoals wij ;-).

Wil je meer weten over deze fascinerende wijk? Check dan deze link.

Ik hoor je denken: "Wanneer kan ik dit leuke huisje huren?". Daar zal je nog even op moeten wachten. Het is namelijk écht een leuk huis, maar een renovatie heeft het wel nodig. We hebben mooie plannen die momenteel bij onze aannemer liggen. Hij gaat kijken of wat wij willen ook echt mogelijk is. Maar zodra daar groen licht op is, gaat de sloophamer er in! Uiteindelijk komen er twee slaapkamers en twee badkamers in, een heerlijke woonkamer met open keuken, een dakterras met loungebank en eethoek. Op het dakterras komt ook een extra kamer voorzien van een kitchenette én een werkplek. Boven op deze terraskamer willen we een extra dakterras realiseren met uitzicht op zee. Want dit huis ligt op 3 minuten wandelen van het strand van El Palo! Zie je je zelf al gaan? Op je slippertjes, zonnebril op je snoet en handdoek onder je arm nog geen 300 meter wandelen en 'plof!', je ligt op het strand 🤩.

We zijn ontzettend enthousiast en kunnen niet wachten jullie te verwelkomen in dit nieuwe verblijf. Maar, zoals gezegd, eerst nog een flinke verbouwing. We hopen dat in juli de eerste gasten hun intrek kunnen nemen.
1ca8cee9-c628-4b2b-bc16-687b532f4a90
Dit is 'em dan! Schattig toch?
We vinden de aanschaf van nog zo'n droomplek wel een feestje waard. En dat vieren graag met jullie! Dus als je er al langer over denkt om te boeken bij ons, is dít het moment.

Gebruik de kortingscode HuisElPalo en profiteer van 10% korting als je de boeking maakt vóór 1 maart 2022. De korting is geldig op boekingen met verblijf in 2022.

Let op! Je kunt op dit moment alleen nog voor het appartement in het centrum boeken.

De ondertekening vond plaats bij een notaris in het centrum. Op de tweede foto zie je ons met de sleutels voor het Teatro Romano en het Alcazaba. Als je goed kijkt, zie dat het een sleutelhanger is met een afbeelding van de maagd Virgen del Carmen. Zij wordt gezien als beschermheilige van zeelieden en vissers. Hoe toepasselijk voor El Palo!
IMG_7185
IMG_7192
De volgende foto's zijn van het strand bij El Palo, genomen medio januari. Het strand bestaat uit kleine baaitjes waar de zee lekker rustig is en het strand overzichtelijk. Overal langs de boulevard zijn lokale restaurantjes (marisquerías) of strandtenten (chiringuitos) te vinden waar ze de vis verkopen die dezelfde ochtend gevangen is. De vis wordt boven brandend olijfhout geroosterd, meestal in draaibare bootjes op het strand zodat ze mee kunnen bewegen met de wind. In dit artikel lees je er meer over!
IMG_7255
IMG_7254
IMG_7253
Dit is ons huisje! Drie lagen waarvan de bovenste deels terras en deels een kamer. Zie je die palmboom achter het terras? Daar is de zee!
IMG_7233
Bij ei! (2x)
IMG_7252
Van bovenaf gezien
Tof dat je onze nieuwsbrief leest. We willen graag dat meer mensen kennis maken met Malaga. Ken je iemand die het ook leuk vindt om zo nu en dan leuke informatie te lezen over Malaga of die een keer een bezoek wil brengen aan Malaga? Stuur deze nieuwsbrief dan door. Dank je wel!

Een fijne week gewenst,
Rosina
Volg ons op Facebook en Instagram en kom alvast in de vakantiestemming!
facebook instagram website email 
MailPoet