logo_sun_latierrasur

Spanje staat weer op Geel!


Beste reader,

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk was het op 27 juli dan zover; het Ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat reizen naar Spanje weer mogelijk is. Na zo'n lange tijd kunnen we weer zonder zorgen op het vliegtuig stappen en gaan genieten van het prachtige Malaga. De Malagueños verwelkomen de reizigers weer met open armen; ook zij hebben jullie gemist!

Voor de covid-19 maatregelen in Spanje hoef je het ook niet te laten; het mondkapje is niet meer verplicht als er afstand bewaard kan worden. Alleen als je ergens naar binnen gaat, wordt er van je verwacht dat je een mondkapje draagt. Denk aan een museum, winkel, OV of restaurant. Zodra je zit in het restaurant mag het mondkapje af. Wil je meer weten over reizen naar Spanje en covid-19 maatregelen? Check deze link van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vind je altijd de meest recente informatie.

Relaxen op je eigen privéterras

Zoals beloofd zou ik je in deze nieuwsbrief meenemen naar de beste dakterrassen van Malaga. Voordat ik vertel welke dat zijn, laat ik je even wegdromen bij een foto van ons eigen terras. Dit knusse terras is een heerlijk rustige oase midden in de stad. Een perfecte plek om 's ochtends een kopje koffie of thee te drinken of te ontbijten. En na een dag slenteren door de stad of relaxen op het strand, is het hier heerlijk bijkomen onder het genot van een glaasje wijn of fris. Met een uitnodigende loungebank, vier stoelen en een tafel, is er altijd wel een plekje waar jij kunt mijmeren over de de mooie dingen die je die dag gezien hebt. Hou je van de zon? Of juist niet? Kies zelf voor zon of schaduw met onze horizontale zonwering. Als het 's avonds donker is, is het met de zonwering en sfeer verlichting super romantisch!

Dakterrassen in Malaga

IMG_6846
IMG_1618
Naast het terras van AC Marriot waar ik vorige keer over schreef, heeft ook het terras van het Room Mate Valeria Hotel een fantastisch uitzicht over zowel de moderne jachthaven als de werkhaven van Malaga. Dicht bij de kust liggend, ruik je de heerlijke frisse zeewind op dit terras. Naast dat ze zowel hoge als lage tafels en stoelen hebben, zijn er ook loungebedden waar je als een ware diva je cocktail kunt nuttigen ;-). Ook hier kan je weer kiezen uit een ruime selectie wijnen, bieren en cocktails.
Adres: Plaza Poeta Alfonso Canales, 5 | Website: La Terraza de Valeria
La Terraza de San Juan Malaga
La Terraza de San Juan ligt pal naast de gelijknamige kerk en vanaf het terras kan je de kerktoren bijna aanraken. Het ligt midden in het historisch centrum en bijvoorbeeld na werktijd vind je hier veel locals die gezellig met elkaar de dag afsluiten. Ga zitten aan de bar die langs de balustrade loopt of op een van de loungebanken en kijk over de authentieke daken van Malaga. Mijn favoriete cocktail hier is de Amaretto Sour.
Adres: Calle San Juan, 11 | Website: La Terraza de San Juan
Room Mate Larios
Weer een heel ander dakterras vind je aan de belangrijkste winkelstraat van Malaga. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op zowel La Manquita (de eenarmige kathedraal) als een van de belangrijkste pleinen van Malaga. Plaza de la Constitution. Vooral bij zonsondergang en in de avond zie je hoe mooi alles verlicht is.
Adres: Calle Marqués de Larios, 2 | Website: Terraza Room Mate Hotel Larios
Atlantis Lounge Bar
La Terraza de Alcazaba Malaga
Er zijn ontzettend veel toffe dakterrassen te vinden in Malaga. Hierboven heb ik de meest populaire aan je laten zien. Nog enkele andere:
En al genoemd in mijn vorige nieuwsbrieven:
Heb jij een dakterras ontdekt dat hier niet bij staat? Laat het me weten!
IMG_8004

Mis het niet! Er zijn nog maar een paar plekjes vrij in september & oktober

We kunnen merken dat mensen het weer aandurven om te gaan reizen. In de maand augustus zitten we, op twee dagen na, helemaal vol. Voor september en oktober hebben we nog de volgende beschikbaarheid:

van 1 tot 4 september (3 nachten)
van 12 tot 16 september (4 nachten)
van 20 tot 26 september (6 nachten)
van 30 september tot 8 oktober (8 nachten)
van 12 tot 15 oktober (3 nachten)

September en oktober zijn perfecte maanden om naar Malaga te gaan. Het Mediterrane klimaat in Malaga zorgt sowieso het hele jaar door voor prettige temperaturen. De gemiddelde dagtemperatuur is in september 30 graden en in oktober is er een gemiddelde dagtemperatuur van maar liefst 24 graden. Je slippers kunnen dus gewoon in de koffer!
Cocktail
Heb je zin gekregen om ergens een cocktail te gaan drinken op een van de dakterrasen die Malaga rijk is?
Boek dan nu bij ons je verblijf in Malaga!

Zeg het voort!

Ken je mensen die misschien geïnteresseerd zijn in tips over Malaga? Of die er over denken een keer naar Malaga te gaan? Dan vinden we het leuk als je deze nieuwsbrief aan ze doorstuurt! En heb je de vorige nieuwsbrieven met leuke tips & interessante weetjes over Malaga gemist? Geen zorgen: hier vind je de vorige nieuwsbrieven overzichtelijk bij elkaar.
Een zonnige groet van ons!
Steven & Rosina

Volg ons op Facebook en Instagram en kom alvast in de vakantiestemming!
facebook instagram website email 
MailPoet